Dressyrsporren

Agenda 2019

---4 Clinics--- 

Agenda 2020

---Corona---

Agenda 2021

--Corona-1 Clinic

Agenda 2022

JAN. - ev Hallandsdistriktet


FEB. - 


MARS -  


APRIL - ev Jutagården lr maj..


MAJ - .."Hållbar Klassisk Dressyr i Praktiken"


JUNI - ev Stockholm


JULI - 


AUG. -


SEPT. -


OKT. - 


NOV. - 


DEC. - ANMÄL intresse snarast - för C.S sambokning med andra länder...


Erbjud era elever plats i första hand...men alla´ välkomna!


Bokning av clinics

BOKA ER I TID - BETALNING ca 14 DAGAR INNAN CLINIC!


Planering för Conrad som bokar sina clinics i USA, England, Irland..

Hör av er via mail/sms när/om intresse..

Anmäl gärna intresse för elever m.fl. för att ha en jämn reservlista vid återbud och då C.S bokas i god tid!


Betalning på Swish lr mitt bankkonto (ca 2 v innan clinicen, skriv ert namn på meddelandet) efter att ni bokat plats bör ni vid återbud ordna egen ersättare (som ni diskuterar med mig om) där jag kan vara  behjälplig med reservlistan!


Vänligen Eva


DRESSYRSPORREN kommer att vara på HFRK och på TOFTA GÅRD I HELSINGBORG HALMSTAD(SPERLINGSHOLM) och SKOTTORP (Magda Granholm)

ÖSSJÖ..

Åskådare

Kontakta Eva för mer info och anmälan! 0706339548 el. eva.lekander@gmail.com


DressyrSporren bildades 2004 i samband med att SDK höll ett tränarseminarium med Conrad Schumacher. På förslag kom en önskan från tränarna, att få en tränare för tränarna och Dressyrsporren blev då ett "knytkalasalternativ" med start 2005, på intiativ av Eva

Lekander.

Syftet är i första hand att tränare/elev, YR och tävlingsryttare' ska få ett långsiktigt, gemensamt samarbete med för närvarande, Conrad Schumacher.


Sedan starten 2005 har DressyrSporren haft ca 70st  A-B-C- tränare och ca 170 elever/tävlingsryttare, i programmet för CONRAD!

 


Conrad Schumacher

Internationell GP- ryttare,- tränare,- domare & coach.

Verksam i bl a Sverige, England , Irland, Tyskland – kontrakterad i USA.

 

Conrad Schumacher är en av världens mest erfarne tyska dressyrtränare. Tränat ett flertal ekipage till OS och mästerskap på olika nivåer och framgångsrika team från Tyskland, Holland, England och USA. Med sin långa erfarenhet som GP-ryttare / GP- domare och som tränare/coach med över 4000 kombinationer av häst/ryttare, därav 500 YR, kommunicerar han sitt system enkelt och tydligt med sitt direkta tilltal.

Conrads tränare var den legendariske Dr. Josef Neckerman som gav honom nycklarna för framgång. Allt eftersom insåg Conrad att det viktiga var att lägga mer fokus på ryttaren än på hästen och därigenom började framgångarna för hans elever på alla nivåer att komma.


Conrad har på sin meritlista framtagit ett 40-tal internationella ekipage och OS-medaljörer. Bl.a. Sven Rothenberg och Ellen Bontje.


Förutom Ellen Bontje har han även tränat Sven Rothenberg och Gonnelien Rothenberg som tillsammans ridit ihop 22 st mästerskapmedaljer! Hans egna förebilder och tränare har i första hand varit OS-medaljören Josef Neckermann som även stått uppstallad på C.S anläggning. Ävenså Reiner Klimke och Harry Boldt.


Conrad har under ca 20 års tid regelbundet tränat och coachat junior/young riders i USA som givit ett antal medaljer i bl.a. Nordamerikanska Young Riders Championaten. Även regelbundna workshops för tränare i Europa och USA och convention/symposium ingår i hans arbete. 2014 medverkade Conrad i The Global Forum/Canada i Florida.


Teamledare av Brittiska Dressyrlaget som tog England till sin första OS- medalj! Brons i lag! Conrad har även tränat direkt och indirekt de ryttare som vann OS individuellt och lag i London 2012!


En egen anläggning utanför Frankfurt i Tyskland som har arrenderats av Ellen Bontje (silver i OS på Silvano) och nu av Nina Kderk, U25-ryttare 2020..


Stoet Flyinge e. Drabant - Varolio (helsyster till hingsten Brisad) har gett honom framgångar på tävlingsbanorna, upp till GP. Även tävlat internationellt med hästarna Windhuk, Solist och Duero.

Domare i GP såsom sin far.


Conrad fokuserar bl.a. på 'utbildning av ryttaren' och 'systematical approach', 'mental fitness' och 'neckcontrol' med honnörsordet 'FEEL' genomgående i sitt system.

C*S* Träningsfilosofi

'Passion för det man sysslar med' - vara hängiven, beredd att utsätta sig för 'prövningar', d.v.s. höra sanningar och vara beredd att arbeta. Vara teoretiskt kunnig, ha tålamod, kontroll, självförtroende och kunna fokusera.

Framgång kommer också inifrån - ur självförtroende som bygger på kunskap. Ju hårdare man arbetar desto bättre blir ens självförtroende.

Att utveckla en dressyrhäst är ett systematiskt arbete som ska bygga på en riktig grund. Man bör ej forcera utbildningen med tricks och hårda tag, utan hästen ska känna sig lugn och trygg och förstå vad den ska göra.

Hästen ska stolt och villigt utföra det ryttaren ber om.

En vinnare fokuserar på det som går att kontrollera - den egna kunskapen och träningen!

Kontakt


Eva Lekander

eva.lekander@gmail.com

0706339548

Utbildningsskalan


TÄNK och KÄNN alltid till UTBILDNINGSSKALAN..

BANDEROLLENS budskap bygger på det grundläggande utbildnings- och  ridsystemet som våra ridlärare, instruktörer och tränare bör verka efter…

Se BANDEROLLEN som en påminnelse för alla – i ridhuset, på ridbanan, i klubbrummet, i sadelkammaren, på kontoret…


BANDEROLLEN PÅMINNER OCH SPONSRAR!

DRESSYRSPORREN har möjlighet att hjälpa tränare/elev - för mer information om sponsring kontakta Eva.

*Classic *System

Conrads fokus på ’mental fitness’ och ’systematical approach’ baserad på utbildningsskalan ger förutsättningar för optimala resultat genom olika ’working patterns’(övningar).

Conrads träningsfilosofi är att medvetandegöra ryttaren fysiskt och mentalt för att skapa maximal harmoni med sin häst.

Memokort-DVD

'Sponsra' er själva!

Sälj memokorten på övningar till elver/ryttare/tränare, som ni köpt genom DressyrSporren.

Kontakta Eva för mer info.


DVD

"Prepare to win" heter den första utgåvan av Conrads DVD-serie.

Den hjälper dig bl.a. att bli en bättre tävlingsryttare.

Finns bl.a. att köpa hos horsesforsport.com


'Building blocks' med Conrad, är en videoserie som är framtagen av BD (Brittish Dressage) från Addingtons årliga tränar-seminarium. Från unghäst till GP! Finns på nätet!Artiklar

"Hållbar ridning i fokus" ;Hippson 2017


Häst-Accessoarer

Tagelarmband från Etoiles svans!

Välj din egen design..

Info och beställning.
Klassiskt tennsilverarmband - finns även som pannband till häst och hundhalsband.